Brandweerpost Wateringen en Kwintsheul
Algemene informatie over de post Wateringen

Van harte welkom op de site,van de brandweer Post Wateringen wij stellen het zeer op prijs dat u eens bij ons op de website komt kijken.

Onze post ligt in het noordelijke gedeelte van het Westland, u kunt ons vinden in de schil rond de gemeente Den Haag en we grenzen aan Rijswijk, Delft, Schipluiden en Naaldwijk.

Wij maken deel uit van de Veiligheidsregio Haaglanden.

De gemeente grens die voorheen het verzorgingsgebied van de brandweerpost Wateringen aangaf is inmiddels in 2001 komen te vervallen.

Daarvoor heeft het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden vastgesteld dat er dus geen gemeentelijke grenzen meer zijn voor de brandweer maar OPERATIONELE grenzen.

En dat is een enorme vooruitgang in het denkpatroon van de hulpverleners. (Politie/Ambulance/ Brandweer) Het doet er immers niet toe wat voor gemeente voor uw huis staat als u een incident meldt !

Snelheid en professioneel optreden daar vraagt de "klant"om.

Voor de kazernes betekent dit een intensieve procedurele samenwerking die afgestemd is op de erkende opleidingsniveaus, met gecertificeerde bemanningen en leidinggevenden.

EfficiŽnt en effectief optreden is ons op het lijf geschreven, duidelijk en met een Westlandse vrijwillige inbreng .

Wij zijn zeer gemotiveerd om binnen de regio met onze buren, dit stedelijke gebied te voorzien van hulpverlening bij incidenten volgens de voorgeschreven zorgnormen."

De Kazerne Wateringen heeft een gemiddeld uitrukpercentage van tussen de 200-250 uitrukken per jaar.

Wij kunnen dat aan met 28 medewerkers.

Wij nodigen u uit om op de foto site eens te kijken met welk materieel wij uitrukken, ik noem ze voor alle duidelijkheid even, dat zijn;

twee tankautospuiten TS'en (6830 en 6831) de Adembescherming voertuig 6882 en de WvD bus 6826.

De OvD verplaatst zich in de 9591.

De ROvd1 verplaatst zich in de 9592.

De ROvd2 verplaatst zich in de 9593.

Na deze korte info hoop wij dat u met veel interesse het bezoek aan onze site wilt voortzetten .

Namens alle medewerkers van de brandweerkazerne Wateringen-Kwintsheul.